Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g27g87kcal6.2g0.7g6.6g0g
Nauris 36g10kcal0.4g1.5g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Punajuuri 27g11kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Hunaja 2.2g7.2kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana239g318kcal14g14.4g22.4g3.8g
Valittu annoskoko120g159kcal7g7.2g11.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna60g80kcal3.5g3.6g5.6g1g
Arvot/100g100g133kcal5.9g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877