Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Maito, Kevyt9g4.3kcal0.3g0.5g0.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.5g8.5kcal0.4g1.4g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Nautajauheliha 15%25g51kcal4.5g0g3.8g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Riisi puuroutuva 8g27kcal0.5g6g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml7.8g12kcal0.2g0.2g1.2g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g417kcal20.6g50.6g14g3.2g
Valittu annoskoko120g208kcal10.3g25.3g7g1.6g
Annoskoko puolitettuna60g104kcal5.2g12.7g3.5g0.8g
Arvot/100g100g174kcal8.6g21.1g5.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420