Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g13g79kcal2.8g0.9g7.1g0g
Sokeri 13g53kcal0g13.1g0g0g
Voisarvi croissant 13g48kcal1g5.2g2.5g0.3g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.5g4.2kcal0.2g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Raparperi 44g15kcal0.3g2.4g0g0.6g
Sokeri 4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Fariinisokeri7.7g31kcal0g7.7g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g606kcal12.2g87.4g21.2g3g
Valittu annoskoko120g303kcal6.1g43.7g10.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna60g152kcal3.1g21.9g5.3g0.8g
Arvot/100g100g252kcal5.1g36.4g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759