Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g551g661kcal115.7g0g22g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g401g216kcal30.1g3.6g8.4g1.6g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)125g106kcal1.3g4.4g8.8g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 50g15kcal1.8g0.5g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g2569kcal303.6g60.4g120.6g7.2g
Valittu annoskoko1190g1284kcal151.8g30.2g60.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna595g642kcal75.9g15.1g30.2g1.8g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450