Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 626g240kcal6.3g43.2g1.3g15.7g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Sipuli 138g42kcal1.7g6.6g0.3g2.3g
Kasvisliemikuutio 251g763kcal23.8g33.8g58.9g4g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Basilika, tuore19g7.5kcal0.6g0.9g0.2g0.7g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g125g316kcal20g2g25.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g2868kcal110.4g197.4g172.2g47.6g
Valittu annoskoko1190g1434kcal55.2g98.7g86.1g23.8g
Annoskoko puolitettuna595g717kcal27.6g49.4g43.1g11.9g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484