Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)354g96kcal4.6g17g0.7g6g
Valkosipuli, tuore, silputtu6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g12g26kcal1.7g2.6g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 799g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g457kcal15.8g61.6g15.6g13g
Valittu annoskoko1190g228kcal7.9g30.8g7.8g6.5g
Annoskoko puolitettuna595g114kcal4g15.4g3.9g3.3g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330