Rahkapaistos

Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.

Tämä annos on 1,5 x ap.

Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.

Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.

Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.

Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.

Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.

Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.

Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.

Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.

Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.

Toimi loistavasti!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g53g383kcal0.5g0.5g42g0g
Kananmuna kuoreton 257g366kcal32.1g0.8g26.3g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g875g612kcal104.9g35g4.4g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g5.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g2723kcal275g72.6g145.4g0g
Valittu annoskoko1190g1361kcal137.5g36.3g72.7g0g
Annoskoko puolitettuna595g681kcal68.8g18.2g36.4g0g
Arvot/100g100g114kcal11.6g3.1g6.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=459619