Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 80g241kcal14.3g38.7g0.8g8.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g250g150kcal3.8g32.5g0.3g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g156g234kcal1.6g9.4g20.3g1.1g
Oliiviöljy 63g553kcal0g0g62.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g314kcal9.3g64g1.1g3.2g
Ohrajauho 69g225kcal5.7g44.3g1.4g5.2g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 38g100kcal3.2g17.4g1.6g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g3672kcal77g420g176.4g46.2g
Valittu annoskoko1190g1836kcal38.5g210g88.2g23.1g
Annoskoko puolitettuna595g918kcal19.3g105g44.1g11.6g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694