Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3523g5848kcal669.4g0g352.3g0g
Sipuli (kuorittu)453g122kcal5.9g21.7g0.9g7.7g
Rypsiöljy 71g623kcal0g0g70.5g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g141g127kcal4.2g4.9g9.9g1g
Vesi, vesijohtovesi 3523g0kcal0g0g0g0g
Voi 277g2008kcal3.3g1.1g225g0g
Vehnäjauho puolikarkea 352g1209kcal35.9g246.6g4.2g12.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1510g584kcal49.8g42.3g22.6g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix151g76kcal2.3g15.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21192kcal1541.6g663.4g1372.4g42g
Valittu annoskoko10000g10596kcal770.8g331.7g686.2g21g
Annoskoko puolitettuna5000g5298kcal385.4g165.9g343.1g10.5g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072