Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 721g130kcal4g18g2.9g5g
Vesi361g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g52g146kcal9.9g0g11.5g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow10g27kcal1g1g2.1g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2384g632kcal31g42.6g33.2g12g
Valittu annoskoko1192g316kcal15.5g21.3g16.6g6g
Annoskoko puolitettuna596g158kcal7.8g10.7g8.3g3g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615