Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g5625g1744kcal69.8g410.1g11.3g174.4g
Sipuli (kuorittu)1219g329kcal15.8g58.5g2.4g20.7g
Peruna, keskikokoinen 60g1406g844kcal21.1g182.8g1.4g12.7g
Oliiviöljy 253g2239kcal0g0g253.1g0g
Ruokakerma 5%, Valio1406g914kcal21.1g59.1g70.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g59kcal4.4g9.2g0.3g1.1g
Valkopippuri 5.6g16kcal0.6g2.4g0.1g1.5g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12288kcal265.6g1444.2g677.8g420.8g
Valittu annoskoko10000g6144kcal132.8g722.1g338.9g210.4g
Annoskoko puolitettuna5000g3072kcal66.4g361.1g169.5g105.2g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297