Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 467g112kcal8.5g10.3g1.4g10.7g
Purjosipuli 94g21kcal1.7g2.2g0.2g2g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Rypsiöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Flora kevyt margariini 40 400g18g65kcal0.1g0.5g7g0g
Kasvisliemi laimennettu 467g43kcal1.4g1.9g3.4g0.2g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g117g280kcal17.5g3.6g23.4g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2387g1349kcal60.2g40.8g102.6g26.2g
Valittu annoskoko1194g675kcal30.1g20.4g51.3g13.1g
Annoskoko puolitettuna597g337kcal15.1g10.2g25.7g6.6g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518