Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1489g402kcal19.4g71.5g3g25.3g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Linssi, punainen, Go Green1692g5500kcal406.2g829.3g16.9g203.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g376g105kcal2.3g22.4g0.8g9.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka181g20kcal2g2g0.4g1.8g
Vesi5641g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 470g4157kcal0g0g470.1g0g
Viinietikka balsami113g40kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20530kcal865.8g1864.8g982.8g480.8g
Valittu annoskoko10000g10265kcal432.9g932.4g491.4g240.4g
Annoskoko puolitettuna5000g5133kcal216.5g466.2g245.7g120.2g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212