Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 113g787kcal0.7g0g88.7g0g
Hunaja 210g694kcal1.1g169.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.6g0.5g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.6g2.3g6.8g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Hasselpähkinä 49g314kcal6.9g1.7g29.8g8.5g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 450g160kcal0.7g32g0.4g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2394g5775kcal101.4g692.6g276.2g48.8g
Valittu annoskoko1197g2887kcal50.7g346.3g138.1g24.4g
Annoskoko puolitettuna599g1444kcal25.4g173.2g69.1g12.2g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623