Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g1.6g7.4kcal0.1g1.1g0.3g0g
Voi 0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.1g7.1kcal0g0.1g0.7g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g2.1g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g1g0.9kcal0g0.4g0.1g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g1.1g0.9kcal0g0.5g0.1g0g
Vesi1g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g62kcal0.8g8.8g3.4g0g
Valittu annoskoko12g31kcal0.4g4.4g1.7g0g
Annoskoko puolitettuna6g16kcal0.2g2.2g0.9g0g
Arvot/100g100g258kcal3.3g36.7g14.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734