Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g7g1.7kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli 2.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.4g2.6kcal0g0g0.3g0g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1.8g3.7kcal0.4g0g0.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)0.4g0.6kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g19kcal1g0.6g1.2g0.2g
Valittu annoskoko12g10kcal0.5g0.3g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.3g0.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g79kcal4.1g2.5g5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573