Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g1g3kcal0.2g0g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio3.1g4.4kcal0.1g0.2g0.4g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.9g0.5kcal0g0.2g0g0g
Sitruuna kuorittu 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Voi 1g7.5kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g59kcal0.8g6.8g3.2g0g
Valittu annoskoko12g29kcal0.4g3.4g1.6g0g
Annoskoko puolitettuna6g15kcal0.2g1.7g0.8g0g
Arvot/100g100g247kcal3.4g28.6g13.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=386260