Omenapiirakka

Viipaloi omenat ja sekoita fariinisokerin ja kanelin kanssa maustumaan.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, mantelirouhe, puolidesiä sokeria ja 1tl vaniljasokeria ja kardemumma.

Sekoita toisessa astiassa 1 dl jogurttia ja sula rasva.

Lisää kuivat aineet jogurttiseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä omenanviipaleet 20cm:ä leveän vuuan pohjalle ja kaada taikina päälle (halutessa järjestyksen voi muuttaa).

Paista n. 30 min. 225 asteessa.

Tarjoile lämmin piirakka kylmän sokerilla ja viniljasokerilla maustetun soijajogurtin kastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Eijan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2.6g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Fariinisokeri0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.5g3kcal0.1g0g0.3g0.1g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Alpro Soya, soijajogurtti, maustamaton5.3g3.1kcal0.2g0.1g0.1g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.5g2kcal0g0g0.2g0g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g41kcal0.8g5.6g1.2g0.4g
Valittu annoskoko12g21kcal0.4g2.8g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g10kcal0.2g1.4g0.3g0.1g
Arvot/100g100g175kcal3.4g23.7g5.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87381