Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Herkkusieni 0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Kiinankaali raaka 100g1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.1g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g0.2g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Voi 0g0.3kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 0.2g0kcal0g0g0g0g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g0.4g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g8kcal0g0.4g0.2g0g
Valittu annoskoko12g4kcal0g0.2g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna6g2kcal0g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g34kcal0g1.7g0.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416