Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 3.9g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.8g3.1kcal0.2g0.3g0.1g0g
Voi 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 0.5g1.8kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g18kcal1.2g1g1.2g0.2g
Valittu annoskoko12g9kcal0.6g0.5g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.3g0.3g0.3g0.1g
Arvot/100g100g76kcal5g4.1g5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632