Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 2.3g14kcal0.5g0.3g1.2g0.1g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g0.9g2.7kcal0.3g0g0.2g0.3g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka3.3g12kcal0.4g2.4g0.1g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g0.3g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Saksanpähkinä 0.6g3.8kcal0.1g0g0.4g0.1g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g0.4g0kcal0g0g0g0.4g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g0.4g3.8kcal0g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g76kcal2.8g5.8g4.8g2g
Valittu annoskoko12g38kcal1.4g2.9g2.4g1g
Annoskoko puolitettuna6g19kcal0.7g1.5g1.2g0.5g
Arvot/100g100g315kcal11.7g24.2g20g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210