Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 2g5.9kcal0.3g0.9g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Naudanliha keskiarvo 1g1.5kcal0.2g0g0.1g0g
Sianliha keskiarvo 1g2.1kcal0.2g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g19kcal1.4g1.8g0.6g0.4g
Valittu annoskoko12g10kcal0.7g0.9g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.4g0.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g78kcal5.7g7.3g2.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019