Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g3.9g3.5kcal0.2g0.6g0g0g
Paprika vihreä 1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska3.9g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g1.6g6.1kcal0.4g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g24kcal1.4g2g1g0g
Valittu annoskoko12g12kcal0.7g1g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna6g6kcal0.4g0.5g0.3g0g
Arvot/100g100g96kcal5.7g8.1g4.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908