Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0g0kcal0g0g0g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio0.3g1kcal0g0g0.1g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki1.4g0.9kcal0.2g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 1.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Purjosipuli 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast4.3g13kcal0.4g2.1g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g35kcal1.4g4.6g1g0.4g
Valittu annoskoko12g18kcal0.7g2.3g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g9kcal0.4g1.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g145kcal5.7g18.9g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=78554