Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g4.2g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.2g8.5kcal0g0g0.9g0g
Sokeri1.6g6.3kcal0g1.6g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.8g6.5kcal0.2g1.3g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g2g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g59kcal0.8g6.6g2.8g0.4g
Valittu annoskoko12g29kcal0.4g3.3g1.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g15kcal0.2g1.7g0.7g0.1g
Arvot/100g100g237kcal3.2g26.6g11.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574