Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g1.2g1.6kcal0.2g0g0.1g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0g0.4kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Siirappi 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Soijakastike 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Korppujauho 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g1.9g2.3kcal0g0.5g0g0g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g1.2g1.7kcal0.2g0g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana24g20kcal1g2.6g0.4g0.2g
Valittu annoskoko12g10kcal0.5g1.3g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g5kcal0.3g0.7g0.1g0.1g
Arvot/100g100g80kcal4.1g10.7g1.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364