Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4.4g0.9kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (käsittelemätön)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi1.8g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g3.5g6kcal0.7g0g0.4g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.2g0.7kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g17kcal1.6g0.8g1g0.2g
Valittu annoskoko13g8kcal0.8g0.4g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g4kcal0.4g0.2g0.3g0.1g
Arvot/100g100g66kcal6.4g3.2g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241