Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 1.2g8.2kcal0g0g0.9g0g
Hunaja 2.2g7.2kcal0g1.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 0.5g3.3kcal0.1g0g0.3g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 4.7g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g60kcal1g7.2g2.8g0.6g
Valittu annoskoko13g30kcal0.5g3.6g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna6g15kcal0.3g1.8g0.7g0.2g
Arvot/100g100g242kcal4g28.8g11.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623