Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu2.9g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1.6g4.7kcal0.4g0g0.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1.6g9kcal0.4g0.1g0.8g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g3.1g1.8kcal0.3g0.2g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)0.6g3.6kcal0.1g0.1g0.3g0g
Seesaminsiemen0.9g5.3kcal0.3g0.1g0.5g0.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.5g1.5kcal0.1g0g0.1g0.1g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti0.5g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g69kcal4g1.4g5.6g0.6g
Valittu annoskoko13g34kcal2g0.7g2.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna6g17kcal1g0.4g1.4g0.2g
Arvot/100g100g271kcal15.7g5.5g22g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202