Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.5g2.4kcal0g0g0.3g0g
Sokeri 1.9g7.9kcal0g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)2.3g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.6kcal0g0g0.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 4.5g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g53kcal0.8g8.8g1.4g0.4g
Valittu annoskoko13g26kcal0.4g4.4g0.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g13kcal0.2g2.2g0.4g0.1g
Arvot/100g100g209kcal3.2g34.9g5.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247