Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1.2g4.1kcal0g1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1.2g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai1.5g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g2.3g7.3kcal0.4g1.3g0.1g0.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g2g1.2kcal0.2g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g60kcal2.6g8.6g1.6g1g
Valittu annoskoko13g30kcal1.3g4.3g0.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna6g15kcal0.7g2.2g0.4g0.3g
Arvot/100g100g237kcal10.2g33.9g6.3g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183