Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 4.2g6kcal0.7g0g0.3g0g
Paprika punainen 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g3.5g13kcal0.2g1.1g0.9g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1.8g1.1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)1.3g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g45kcal2.2g2.6g2.8g0.2g
Valittu annoskoko13g22kcal1.1g1.3g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g11kcal0.6g0.7g0.7g0.1g
Arvot/100g100g178kcal8.7g10.3g11.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609