Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 1.7g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi8.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g3kcal0g0.6g0g0g
Valittu annoskoko13g2kcal0g0.3g0g0g
Annoskoko puolitettuna6g1kcal0g0.2g0g0g
Arvot/100g100g12kcal0g2.4g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064