Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g3.1g12kcal0g3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.2kcal0g0g0g0g
Neilikka, annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 2.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu1.3g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.1g6.9kcal0g0.1g0.7g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g1g7.5kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g80kcal1g11g3.4g0.4g
Valittu annoskoko13g40kcal0.5g5.5g1.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna6g20kcal0.3g2.8g0.9g0.1g
Arvot/100g100g314kcal3.9g43g13.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666