Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g5g16kcal0.8g3.4g0.1g0.5g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g2.5g9kcal0.4g1.5g0.2g0.2g
Ohrasuurimo 2.5g8.1kcal0.2g1.6g0.1g0.2g
Oivariini, 60 (100g)0.3g1.7kcal0g0g0.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 2.5g8.1kcal0.3g1.5g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g86kcal3.4g16g1.4g2g
Valittu annoskoko13g43kcal1.7g8g0.7g1g
Annoskoko puolitettuna6g22kcal0.9g4g0.4g0.5g
Arvot/100g100g337kcal13.3g62.5g5.5g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810