Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki39g25kcal4.3g1.7g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta4.3g20kcal1.7g0g1.4g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Manteli 33g204kcal8g2.2g17.9g2.4g
Rypsiöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.5g18kcal1.6g0.4g1.1g1.7g
Seesaminsiemen, kuorineen 4.4g30kcal1.2g0.3g2.6g0.5g
KauraKuitunen (Hirvelä)4.6g5.6kcal0.3g0.7g0.2g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g732kcal40.2g11.4g58.2g15.6g
Valittu annoskoko120g366kcal20.1g5.7g29.1g7.8g
Annoskoko puolitettuna60g183kcal10.1g2.9g14.6g3.9g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.8g24.3g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385