Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 19g7.9kcal1.8g0.1g0g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.1g0g0g
Flora Vanilla 12%39g74kcal1.8g6.2g4.7g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g441kcal7.4g79g9.8g1.6g
Valittu annoskoko120g221kcal3.7g39.5g4.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna60g110kcal1.9g19.8g2.5g0.4g
Arvot/100g100g184kcal3.1g32.9g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133