Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 19g13kcal0.1g0.1g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g15g51kcal1g11.7g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Voi 1.1g7.6kcal0g0g0.9g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g2.1g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g14g4.1kcal0.1g0.5g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g26g31kcal5.7g0.2g0.9g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g242kcal14.4g26.4g6.2g1g
Valittu annoskoko120g121kcal7.2g13.2g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna60g60kcal3.6g6.6g1.6g0.3g
Arvot/100g100g101kcal6g11g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876