Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva1.7g1.1kcal0.3g0g0g0.2g
Koff, kolmonen25g10kcal0g0.5g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g25g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g25g89kcal1.7g19g0.5g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g25g88kcal3g17.7g0.5g0.7g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g427kcal14.6g74.6g5.8g1.8g
Valittu annoskoko120g213kcal7.3g37.3g2.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna60g107kcal3.7g18.7g1.5g0.5g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441