Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g16g74kcal1g10.7g3g0.3g
Voi 5.2g38kcal0.1g0g4.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g21g13kcal0.8g1g0.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g11g9kcal0.1g4.5g0.6g0g
Sokeri 13g53kcal0g13.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.1g7.3kcal1.8g0g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g11g9kcal0.1g4.5g0.6g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker8.9g35kcal0g8.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g618kcal8.6g86g32.6g0.6g
Valittu annoskoko120g309kcal4.3g43g16.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna60g155kcal2.2g21.5g8.2g0.2g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.8g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734