Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 10g4.3kcal0.1g0.4g0.1g0.4g
Voi 14g98kcal0.2g0.1g11g0g
Suklaa tumma 42g216kcal1.6g22.2g12.9g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Sokeri 16g64kcal0g15.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 31g45kcal3.9g0.1g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g903kcal13g87g54.6g5.8g
Valittu annoskoko120g452kcal6.5g43.5g27.3g2.9g
Annoskoko puolitettuna60g226kcal3.3g21.8g13.7g1.5g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353