Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 31g7.5kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Parsakaali brokkoli 31g11kcal1.4g0.6g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Paprika punainen 15g4.4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Ruokakerma Valio 4% K&P16g9kcal0.2g0.7g0.6g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g6.3g9kcal1g0.1g0.6g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g4.7g14kcal1.5g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g120kcal9.8g7.8g4.6g4.6g
Valittu annoskoko120g60kcal4.9g3.9g2.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna60g30kcal2.5g2g1.2g1.2g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900