Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g77g21kcal0.5g4.6g0.2g1.9g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g14g53kcal4.5g0g3.9g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g22g7.2kcal0.7g1.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 3.8g1.6kcal0.4g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.3g24kcal0g0g2.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g222kcal12.4g13g13.4g3.8g
Valittu annoskoko121g111kcal6.2g6.5g6.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna60g55kcal3.1g3.3g3.4g1g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.4g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868