Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa14g85kcal1.2g2.7g7.7g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g18g101kcal1.1g6.2g8g1.6g
Voi 35g256kcal0.4g0.1g28.7g0g
Kananmuna kuoreton 49g69kcal6.1g0.1g5g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g3.5g21kcal0.7g0.2g1.9g0g
Hermesetas -neste1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana242g1066kcal19g18.6g102.6g3.2g
Valittu annoskoko121g533kcal9.5g9.3g51.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna60g266kcal4.8g4.7g25.7g0.8g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.7g42.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787