Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g50g155kcal1.2g37.4g0.2g3.7g
Maito, Kevyt30g14kcal1g1.4g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g2.5g12kcal0.6g0.8g0.7g0.7g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g15g11kcal0.7g1.8g0.1g10.5g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g435kcal7.2g85.2g7.4g30.8g
Valittu annoskoko121g218kcal3.6g42.6g3.7g15.4g
Annoskoko puolitettuna60g109kcal1.8g21.3g1.9g7.7g
Arvot/100g100g180kcal3g35.3g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488