Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g61g196kcal6g38.8g1.8g4.8g
Pellavansiemen kokonainen 5.7g29kcal1.1g0.1g2.4g1.5g
Cashewpähkinä 7.8g45kcal1.6g1.5g3.6g0.3g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)35g11kcal1.2g1.6g0g0g
Puolukkahillo 10g14kcal0g3.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana241g589kcal19.8g90.6g15.6g13.4g
Valittu annoskoko121g295kcal9.9g45.3g7.8g6.7g
Annoskoko puolitettuna60g147kcal5g22.7g3.9g3.4g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.5g6.5g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141