Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva17g11kcal2.6g0.1g0.1g2.2g
Koff, kolmonen250g100kcal0g5.5g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g250g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g250g885kcal17.5g190g5g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g250g875kcal30g177.5g5.2g7.5g
Kananmuna kuoreton 183g262kcal22.9g0.6g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g4266kcal146g747.4g58.2g19.4g
Valittu annoskoko1200g2133kcal73g373.7g29.1g9.7g
Annoskoko puolitettuna600g1066kcal36.5g186.9g14.6g4.9g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441