Jauhelihapihvit Lartsukkan

Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään kulhossa.

Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi.

Paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Kokeile erilaisia jauhelihoja.

Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim.

yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne.
Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim.

punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim.

pyöryköitä tai mureke.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1070g1776kcal203.2g0g107g0g
Kananmuna kuoreton 74g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Korppujauho 40g147kcal4.2g30g0.4g2.1g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Paprikajauhe 2.7g8.6kcal0.4g0.5g0.3g1g
Valkosipulijauhe, annos 3g4g14kcal0.4g3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g4118kcal435.6g70g230.8g8g
Valittu annoskoko1200g2059kcal217.8g35g115.4g4g
Annoskoko puolitettuna600g1030kcal108.9g17.5g57.7g2g
Arvot/100g100g172kcal18.2g2.9g9.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128130