Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu6.8g61kcal0g0g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)76g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g26g27kcal2g4.2g0.2g0.5g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g451g104kcal6.3g15.3g1.8g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g11g26kcal0.3g3g1.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl225g766kcal4.5g6.8g78.9g0g
Katkarapu 406g278kcal58.6g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2403g2565kcal145.4g65.8g187.8g3.6g
Valittu annoskoko1202g1282kcal72.7g32.9g93.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna601g641kcal36.4g16.5g47g0.9g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528