Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2331g16911kcal27.7g9.3g1895.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 215g872kcal6.4g208.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1810g2272kcal199.1g4.7g163.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g2454g14724kcal589g162g1325.2g0g
Leivinjauhe 61g108kcal3.2g23.2g0g0.3g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1564g5165kcal31.3g46.9g547.5g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl276g1767kcal38.7g9.4g173.9g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g1288g2010kcal5.2g489.6g3.9g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g87657kcal1801.2g1906.8g8218g21.2g
Valittu annoskoko10000g43829kcal900.6g953.4g4109g10.6g
Annoskoko puolitettuna5000g21914kcal450.3g476.7g2054.5g5.3g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223